Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с извънредния и

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с извънредния и
Коментари Харесай

Тодор Тагарев се срещна с посланика на Република Корея

Министърът на защитата Тодор Тагарев се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Корея в България Н. Пр. Бе Джонгин през днешния ден, 10 август 2023 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

На срещата бяха споделени усещания от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс в светлината на задълбочаването на партньорството сред НАТО и Република Корея.

Посланик Джонгин уточни, че страните ни, въпреки и сложени в друг геостратегически подтекст, са изправени пред някои общи провокации и в тази връзка съществува забележителен капацитет за бъдещото развиване на двустранните връзки в региона на защитата.

Сред тематиките на диалог бяха опциите за съдействие сред отбранителните промишлености, нововъзникващите софтуерни решения и галактическите технологии.

Подчертано беше смисъла на войната в Украйна за сигурността на двете страни и нуждата да покажем взаимност, защото в тази война е пределно ясно кой е агресорът и кой жертвата. Беше обърнато внимание и на приноса към следвоенното възобновяване на Украйна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР