Министърът на отбраната Тодор Тагарев призова Народното събрание да одобри

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев призова Народното събрание да одобри
Коментари Харесай

Тагарев си позволи немислимото! Отправи ултиматум към депутатите: Одобрете искането ми преди…

Министърът на защитата Тодор Тагарев прикани Народното събрание да утвърди пазаруването на бронетранспортьорите „ Страйкър “ преди локалните избори. Той разяснява, че в противоположен случай има опасности периодите да бъдат изпуснати.
„ Ако се чака да се върнат след изборите и тогава да стартират полемиките, има риск да не успеем с процедурите, защото би трябвало да има сключване на контракт, който още веднъж да влезе за ратификация в Народното събрание. Нужно е техническо време за заплащане, което също е нелека процедура. Бюджетната и военната комисия в Народното събрание към този момент утвърдиха пазаруването на БТР-ите “, добави той в ефира на bTV.
Плащане
Тагарев изясни, че заплащането за тази година е планувано в Закона за бюджета, както и в границите на прогнозната макро рамка за бюджета за идващите три години. Периодът на заплащането е за пет години.
Още във втората половина на 2025 година се чакат първите машини, а последните – първото тримесечие на 2028 година Най-много от машините ще дойдат през 2026 и 2027 г, сподели още военният министър.
Тагарев изясни, че има претенции от страна на Украйна за още военна помощ от наша страна.
Ракети
Ракетите С-300, които взехме решение да дадем на Украйна, са малцина. Точната им численост обаче е секретна информация. Става въпрос за неизправни ракети, които българската войска няма по какъв начин да употребява или да ремонтира, само че украинската – има вид за такова нещо. Ако се употребяват неизправни, те може да са рискови за военните, които ги изстрелват, сподели Тагарев.
Той разясни, че може да изпратим на Украйна 100 БТР-а от някогашните вътрешни войски. Там има потребност и от съвременна техника, само че са нужни и количества, добави Тагарев.
Министърът на защитата сподели, че Русия вади от складовете си оръжия от 60-те гони, само че и те убиват.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР