Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи приоритетите на ведомството по

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев представи приоритетите на ведомството по
Коментари Харесай

Министърът на отбраната представи своите приоритети

Министърът на защитата Тодор Тагарев показа целите на ведомството по повод политиките по защита, съобщи кореспондент на “Фокус " .

Първият приоритет е обвързван с построяването на боеспособна войска. Вторият е обвързван с обезпечаването на хора, които да запълнят потребностите на страната ни. Следващ приоритет е построяването на национална резистентност на въоръжените сили за влияние при положение на спешна конюнктура.

Страната ни ще се приготви за посрещане на новите F-16, ще превъоръжи армията, ще осъществя основните за страната планове в бранш “Отбрана " и ще сътвори условия за задържане на хората в отбранителната сфера.

Приоритет на ведомството ще бъде и подпомагането на Украйна във войната с Русия.

Относно законодателната политика - обезпечаването на 2% финансиране на армията от Брутният вътрешен продукт, внасяне на стратегия за предпочитани капиталови разноски и други

Министър Тагарев показа и своя екип. Той се състои от заместник-министъра на защитата Станимир Георгиев, началника на политическия кабинет доктор Добромир Тотев. Към тях се причисляват още Мустафа Емин, който в началото ще извършва ролята на консултант, а по-късно и на парламентарен секретар. Той ще дава отговор за парламентарните комисии. В екипа влиза и Лора Кендова, която ще е ангажирана с връзките с обществеността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР