Министърът на отбраната Тодор Тагарев обяви в Денят с Веселин

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев обяви в Денят с Веселин
Коментари Харесай

Тагарев: Напредват преговорите за 183 американски Скрайкър-а

Министърът на защитата Тодор Тагарев разгласи в " Денят с Веселин Дремджиев ", че договарянията за американските бронирани машини " Страйкър " са в доста напреднал стадий.

Преди няколко дни Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуална договорка с България за продажба на 183 бронирани машини " Страйкър " (Stryker) и обвързвано с тях съоръжение за българската войска на стойност 1.5 милиарда $.

Тагарев разгласи, че е заварил от служебното държавно управление договарянията в напреднала фаза, което също така е поискало информация и от други 13 компании, произвеждащи бронетранспортьори. Според министъра няма да е правилно към всички, в случай че не знаят за тези договаряния.

България ще форсира процедурата за пазаруване на противокорабни ракетни комплекси поради съветската опасност в Черно море. Русия към този момент два месеца (последно до края на септември) блокира българската икономическа зона в морето, под претекст че организира военни учения.

По мотив абсурда с неговия консултант Мустафа Емин, който подаде оставка след обвинявания от личния състав в " Пирогов " за жестоко отношение, министърът сподели, че казусът е употребен за политически внушения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР