Министърът на отбраната Тодор Тагарев не можа да отговори на

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев не можа да отговори на
Коментари Харесай

Тагарев за изпращането на БТР-те: Не мога да ви отговоря

Министърът на защитата Тодор Тагарев не можа да отговори на въпроса на БГНЕС по кое време най-сетне обещаните от България БТР ще заминат за Украйна.

„ Не мога да ви отговоря. В други ръце е тези въпрос “, сподели Тагарев и добави: „ Предполагам, че е въпрос на дни “. Същият отговор той даде и преди време.

В същото време Тагарев съобщи, че въпросът се преекспонира.

„ Армията си е свършила работата, БТР-ите са събрани. Очаква се да пристигна компанията, която обезпечава железопътния превоз, с цел да им помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна. “, даде обещание той.

Сагата с доставянето на БТР продължава към този момент няколко месеца. Така и не станаха ясни до дъно аргументите заради, които не можем да предоставим обещаната помощ. Тази отпадналост стана обект и на саркастични мнения от страна на задгранични медии, измежду които " Дойче Веле ". В коментар, оповестен по-рано тази седмица, немската медия написа: " Министерството на защитата е на път да направи България за посмешище в НАТО. Министър Тагарев е изненадващо слаб, а структурите в защитата са съвсем бездейни ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР