Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на САЩ в

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев и посланикът на САЩ в
Коментари Харесай

Тагарев към постоянния представител на САЩ в НАТО: Продължаваме да помагаме на Украйна

Министърът на защитата Тодор Тагарев и посланикът на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит разискаха редица въпроси от региона на сигурността и защитата, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Двамата разгледаха някои аспекти от провелата се предходната седмица среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел. Акцент беше подложен върху осъществяването на районните проекти на НАТО, многостранната помощ, която България оказва и е подготвена да продължи да оказва на Украйна, взаимните дейности на България, Турция и Румъния за битка с минната заплаха в Черно море, както и въпросите, свързани със сигурността на Западните Балкани.

Сред разискваните тематики бяха също развиването на модернизационните планове за Българската войска, плановете, свързани с военната подвижност, уговорките на България като страна хазаин на многонационалната бойна група, както и ролята на Съединени американски щати, и взаимоотношението сред НАТО и Европейски Съюз за гарантирането на районната сигурност. Двете страни показаха висока оценка за взаимното съдействие в региона на защитата, показаха още от министерството.

Държавният глава Румен Радев също се срещна с непрекъснатия представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит. Те разискаха провокациите в областта на сигурността в района на среща в президентската институция. Фокус в диалозите им са били и усложнената среда на сигурност в резултат на войната на Русия против Украйна и военните дейности сред „ Хамас “ и Израел, военната рецесия в Южен Кавказ, както и ескалацията на напрежение в Западните Балкани.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР