Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на

...
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на
Коментари Харесай

Стефан Янев се срещна с посланика на Украйна

Министърът на защитата Стефан Янев се срещна с посланика на Украйна в страната ни Н.Пр. Виталий Москаленко. Основни тематики на диалога бяха двустранните връзки в региона на защитата, вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие и въпроси от настоящия дневен ред на сигурността в района, оповестяват от ведомството.

Н. Пр. Москаленко изрече признателност за поддръжката за страната му, която България постоянно е заявила и отстоявала. Той акцентира обичайно положителното равнище на разговор и двустранно съдействие в региона на защитата. Бяха обрисувани и евентуалните насоки за развиване на военно-техническото съдействие.

По време на диалозите беше подложен акцент върху настоящи въпроси на сигурността. Във връзка със обстановката в и към Украйна министър Янев съобщи: „ Българското държавно управление прави вероятното, с цел да се откри дипломатическо решение на актуалната обстановка и да бъдат контролирани връзките сред всички страни в района “. Той добави, че като черноморска страна България е заинтригувана от хармоничното развиване на икономическите, културните и обществените връзки сред страните.

На срещата участваха и аташето по защитата на Украйна у нас полковник Дмитро Лукашук, военният и военноморски аташе подполковник Олександър Бадзюк и шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ в Министерството на защитата бригаден военачалник Радостин Илиев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР