Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна днес, 27 януари,

...
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна днес, 27 януари,
Коментари Харесай

Министър Янев обсъди въпроси на двустранното сътрудничество с посланика на Италия Джузепина Дзара

Министърът на защитата Стефан Янев се срещна през днешния ден, 27 януари, с изключителния и пълномощен дипломат на Италианската република Н. Пр. Джузепина Дзара.

Двамата разискаха опциите за развиване на двустранните връзки в региона на защитата. Коментирани бяха вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие и съответни стъпки и направления на взаимоотношение.

Министър Стефан Янев и Н.Пр. Джузепина Дзара дискутираха също настоящи тематики и въпроси, свързани с провокациите пред сигурността в района. Беше разисквано и изказването на държавното управление на Република България от през вчерашния ден, като и двете страни изрично поддържаха единството на НАТО и напъните за подсилване на сигурността на Източния фланг на Алианса. Беше очебийно, че дружно с дипломатическите старания България, като виновен член на НАТО, има своя визия за съответните измерения за приноса си към Алианса в района.

Министър Янев посочи основното значение на реализирането на плановете за рационализация и открои два целта на управлението на МО в това отношение – модернизиране на българските въоръжените сили като цяло и полагане на старания, ориентирани към пускане на плана на Сухопътните войски за придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

Двамата събеседници показаха подготвеност да продължат развиването на положителните връзки в региона на защитата с регулярни срещи и градивен разговор сред двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР