Министърът на отбраната Стефан Янев отрече да има разногласия между

...
Министърът на отбраната Стефан Янев отрече да има разногласия между
Коментари Харесай

Според Янев: С Петков казват едно и също за НАТО, но с различни думи

Министърът на защитата Стефан Янев отхвърли да има различия сред него и министър председателят Кирил Петков на Двамата казвали едно и също.

„ Няма напрежение, къде го виждате? Това, което споделям аз го споделя и министър председателят, само че с други думи “, съобщи той пред публицисти.

„ и НАТО е България. “, добави Янев.

По думите му България взе участие във взимането на решения.

„ Да не се внушава, че решенията които се взимат са ни наложени, ние участваме като страна членка в тези решения. “, добави министърът на защитата.

Макар и да отхвърля, че няма напрежение, такова сред Янев и Петков се видя, откакто министърът на защитата разгласява във Facebook позиция, че е срещу увеличението на войските на НАТО у нас. Часове по-късно министър-председателят съобщи в телевизионно изявление, че думите на Янев са персонално мнение и изрично не са позиция на държавното управление, респективно и страната ни.

Само преди два дни Петков още веднъж скастри Янев, като съобщи, че министърът на защитата няма право на персонално мнение.

„ Никой министър не разполага с правото си на лично мнение по цялостни български въпроси и те би трябвало да се разискват от Министерския съвет и решенията да се вземат като тим. “, безапелационен беше министър председателят.

Единственото, по което думите им не се разминават на този стадий, е че въпросът за войските на НАТО към момента не е бил обсъждан на съвещание на кабинета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР