Министърът на отбраната Стефан Янев отговаря на 4 въпроса от

...
Министърът на отбраната Стефан Янев отговаря на 4 въпроса от
Коментари Харесай

Стефан Янев: Армията охранява границата ни с Турция

Министърът на защитата Стефан Янев дава отговор на 4 въпроса от трибуната в Народното събрание. Въпросите са за ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура, взаимното потребление военни бази на територията на България, заяви dariknews.bg.

В края на октомври МО се включи дружно с Министерство на вътрешните работи, с цел да патрулират дружно гранични служители на реда и български военослужещи, както и за логистична активност - възобновяване на целостта на оградното оборудване. Ремонтирано е оборудването в порядъка на 50 км дължина в част от два сектора - Свиленград и Елхово. Тези действия завършиха при започване на януари. Така Янев отговори на въпроса на Христо Гаджев по отношение на ролята на Министерство на защитата по запазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура.

Към момента от българската войска вземат участие единствено 20 военни, които оказват помощ с логистични дейности, добави Янев.

Ремонтът на наблюдателната аеросонда е изнемощял, стана ясно още от думите на Янев. 5 млн. лв., планувани за аеросондата, не са употребявани и са върнати на Министерствтото на финансите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР