Министърът на отбраната постави акцент върху необходимостта от качествено подготвени

...
Министърът на отбраната постави акцент върху необходимостта от качествено подготвени
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Модернизацията на армията изисква подготвени кадри за високотехнологични оръжия

Министърът на защитата сложи акцент върху нуждата от качествено готови фрагменти , които да оперират с модерните оръжейни системи, планувани за въвеждане във въоръжените сили на България. Той акцентира, че модернизацията на армията остава значим приоритет, само че най-голямото предизвикателство е попълването на вакантните длъжности с добре подготвени експерти.

показа, че за постигането на тази цел е належащо да се обезпечат освен нарастване на заплатите, само че и спомагателни обществени придобивки за военнослужещите , с цел да бъде военната работа привлекателна за младежите. Той акцентира, че конкуренцията на трудовия пазар е огромна, изключително с възходящите хонорари в софтуерния бранш.

Проектите за рационализация и заплатите на военнослужещите

Министърът означи, че плановете за рационализация на Военновъздушните и Военноморските сили, както и на Сухопътните войски, напредват съгласно проектите, само че главният проблем остава привличането на задоволително експерти. Въвеждането на обвързването на възнагражденията на военнослужещите със междинната заплата за страната към този момент дава позитивни резултати, като броят на претендентите за попълване на вакантните длъжности в армията се усилва.

НАТО и идните провокации

На срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО в Брюксел, Запрянов акцентира, че НАТО продължава да подсигурява сигурността на своите членове. Алиансът към този момент обмисля увеличение на разноските за защита до 2,5% от Брутният вътрешен продукт, с цел да се оправи с възходящите закани и да построи нови отбранителни качества в къси периоди.

Модернизацията на Българската войска е сериозно значима, само че с цел да се осъществя сполучливо, страната се нуждае от добре готови и стимулирани фрагменти , които да оперират с новите високотехнологични системи. Министърът на защитата Атанас Запрянов е безапелационен, че военната работа би трябвало да стане атрактивна кариера за младежите, с цел да бъде обезпечено бъдещето на армията.

Евродепутатите ще гласоподават за заем от 35 милиарда евро за Украйна, подсилен с съветски активи

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР