Министърът на отбраната Олексий Резников заяви, че Украйна навлиза в

...
Министърът на отбраната Олексий Резников заяви, че Украйна навлиза в
Коментари Харесай

Олексий Резников: Войната навлиза в нова фаза: Украйна се готви за контранастъпление

Министърът на защитата Олексий Резников съобщи, че Украйна навлиза в нов интервал на война със задачата да победи съветската експанзия. По думите му бранителите на Украйна ще преминат в контранастъпление и се работи по тази тактика.

 

„ Влизаме в нов интервал. С нова задача – да победим. Преди година мнозина чакаха, че Украйна ще си отиде след няколко седмици. Всичко се промени. Днес главният въпрос на дневен ред е каква ще бъде успеха на Украйна. Отговорът е елементарен. Победата е освобождението на всички наши територии до границите от 1991 година и премахването на заплахата от Русия ", написа той във Facebook, съобщи организация УНИАН.

Резников добави, че успеха е когато Украйна бъде суверенна и самостоятелна в интернационално приети граници, сполучлива, богата, мощна, и няма да има Русия в настоящия ѝ тип.

„ Нашият зложелател към момента е доста рисков и разполага с доста запаси. Но той към този момент загуби стратегически. Вече няма неустановеност като преди година. Няма да е елементарно. Но ще се оправим. Има убеденост в нашите качества, има гняв и предпочитание за отмъщение за падналите ни герои “, изясни министърът. Военният министър означи, че Украйна не е сама в тази борба - има коалиция от 54 страни, които я поддържат.

 

Украинският президент Володимир Зеленски сподели през вчерашния ден на конференция, че успеха над Русия би била " неизбежна ", в случай че западните сътрудници на Украйна си държат на думата. " Ако сътрудниците си държат на думата и съблюдават периодите, ни чака една неизбежна победа. Искам в действителност това да бъде реализирано тази година ", съобщи Зеленски.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР