Министърът на отбраната на Южна Корея предупреди, че Северна Корея

...
Министърът на отбраната на Южна Корея предупреди, че Северна Корея
Коментари Харесай

Сеул заплаши Пхенян с унищожение

Министърът на защитата на Южна Корея предизвести, че Северна Корея ще бъде изправена пред " пъкъл на заличаването ", в случай че предприеме каквито и да било " безразсъдни " дейности, които " унищожават мира ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Миналия месец Пхенян изведе в орбита боен шпионски сателит и от този момент твърди, че окото му в небето дава изображения на съществени военни обекти на Съединени американски щати и Южна Корея.

Събитието наруши междукорейското военно съглашение, подписано за деескалация на напрежението на полуострова, като двете страни ускориха сигурността по продължение на разделящата ги демилитаризирана зона (ДМЗ).

" Ако Северна Корея направи нещо неразумно, което унищожава мира, всичко, което ги чака, е пъкъл на разрушението ", съобщи министърът на защитата Шин Уон-сик на среща с висши военни командири.

Напоследък Шин прави извънредно пламенни изявления и предходната седмица заплаши със смъртоносни ракетни удари по " сърцето и главата " на Пхенян при положение на война.

Миналата седмица Сеул, Токио и Вашингтон оповестиха, че са почнали " нови тристранни начинания " за противопоставяне на Пхенян, в това число интервенция за продан на данни в действително време за изстрелването на севернокорейски ракети.

Трите съдружници са отпред на международното неодобрение на Пхенян за нарушаването на няколко резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с изстрелването на спътник през ноември.

Резолюциите не разрешават на Северна Корея да прави проби с балистични технологии, употребявани както в ракети, по този начин и в ракети за изстрелване в космоса.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР