Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс заяви, че решението

...
Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс заяви, че решението
Коментари Харесай

Британските военни: Украйна печели, а Русия се превръща в световен парий

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс съобщи, че решението на Владимир Путин за готовност на съветски резервисти за войната в Украйна демонстрира, че съветската инвазия е претърпяла неуспех, съобщи Би Би Си.

" Той и министърът му на защитата изпратиха на гибел десетки хиляди свои жители – зле екипирани и под неприятно командване ", уточни Уолъс.

" Никакви закани и агитация не могат да скрият обстоятелството, че Украйна побеждава в тази война, интернационалната общественост е единна, а Русия се трансформира в международен парий ", продължи английският министър на защитата.

Уолъс подсети, че по-рано Путин даде обещание да не афишира готовност на жителите, както и че Русия не възнамерява анексиране на украински територии. Той наруши и двете си обещания с днешния си декрет за частична готовност и с подготовката за квази-референдумите.

Министерството на защитата на Англия излезе с публично изказване по тематиката. В него се споделя, че съветската войска изпитва голям напън и припряността, с която се вършат опити за образуване на „ референдуми “ в окупираните територии за присъединение към Русия, демонстрират боязън пред неизбежното контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна на тези територии.

Мобилизацията в Русия ясно свидетелства за изострен дефицит на персонален състав на фронта, означават английските военни.

Промените в наказателния кодекс на Русия, признати през вчерашния ден от съветската Дума, целят да минимизират броя на отводите от военна работа и броя на дезертьорите на бойното поле, допълват от английското министерство на защитата.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР