Министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак заяви в ефира

...
Министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак заяви в ефира
Коментари Харесай

Киев: Украинските кораби ще продължат да плават през Керченския пролив

Министърът на защитата на Украйна Степан Полторак съобщи в ефира на телевизионния канал „ Прямой “, че при нужда украинските кораби ще продължат да плават през Керченския проток, предава РИА Новости.
По неговите думи, украинските военни „ ще правят такива преходи, съблюдавайки всички интернационалните правила и правила “, когато бъдат подготвени за това.
По-рано стана ясно, че Съединени американски щати не водят полемика за опцията за боен отговор на дейностите на Русия в Керченския проток. Това заяви в на 6 декември военачалник Джоузеф Дънфорд, ръководител на Комитета на началниците на щабове на въоръжените сили на Съединени американски щати, на конференция, проведена от The Washington Post, заяви организация " Фокус ".
" Нямаше боен отговор, нямаше полемика за военния отговор (на инцидента) в Азовско море ", сподели той.
" На първо място, нашите връзки с Украйна са ориентирани към две неща: ние им оказваме помощ да реформират въоръжените си сили и второ, ние обезпечаваме отбранителните им потребности, тъй че да могат да се защитят " За да не се объркат двата въпроса (инцидента в Азовско море и помощта за Украйна като цяло), понастоящем няма полемики за боен отговор на случая в Азовско море ", изясни военният пълководец. Междувременно той означи, че неговата работа е " да подсигурява, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп има вероятни разновидности за реакция с потреблението на въоръжени сили ".
Дънфорд също по този начин добави, че не е обсъждал случая в Керченския пролив с началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия армейски военачалник Валерий Герасимов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР