Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников, заяви, че Русия

...
Министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников, заяви, че Русия
Коментари Харесай

Алексей Резников: Русия планира да извърши мащабна офанзива преди 24 февруари

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников, съобщи, че Русия възнамерява да извърши огромна атака преди 24 февруари.

 

По данни на украинското разузнаване съветският президент Владимир Путин е изискал от военните да завладяват Донбас до края на пролетта.

Редица западни военни специалисти също неотдавна обявиха, че Москва може да се опита да предприеме решителни дейности и да стартира огромна атака в източната част на страната.

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, няма индикации, че Путин лимитира военните си цели до завладяването на източните региони на Украйна.

Предупрежденията идват на фона на ескалацията на обстановката в Югоизточна Украйна, където се водят яростни боеве в региона на Донбас, а предходния ден трима души бяха убити, а осем ранени в Краматорск, откакто съветска ракета удари жилищна постройка.

Източната формация на ВСУ се съмнява, че съветските войски ще съумеят да доближат границите на Донецка и Луганска област преди март, пишат украинските медии.

Твърди се, че проектите на Руската федерация включват такова нахлуване според заповедта на Путин (самата Русия не удостоверява съществуването на такава заповед).

В същото време украинските въоръжени сили не изключват, че съперникът ще се опита да реализира избрани триумфи на фронта преди годишнината от нашествието.

По-специално Сергей Черевати, представител на Източната група сили, съобщи на брифинг, че " те обичат разнообразни дати и по тази причина не е изключено да се опитат да го създадат ".

" Но с какво и по какъв начин ще го създадат? ", сподели той и напомни, че през февруари 2022 година Русия е хвърлила най-хубавите си военни елементи в нахлуване, само че " всички те са били разрушени от украинската войска ". " Затова имам огромни подозрения, че в този момент, когато са в непрекъсната борба, те ще съумеят да го създадат ", сподели той
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР