Министърът на отбраната на Турция Нуретин Джаникли заяви, че е

...
Министърът на отбраната на Турция Нуретин Джаникли заяви, че е
Коментари Харесай

Анкара: Терористите в Турция ползват американски оръжия от Сирия

Министърът на защитата на Турция Нуретин Джаникли съобщи, че е предал на Пентагона доказателства, потвърждаващи директната връзка сред терористите от кюрдската ПКК и сирийските й клонове PYD /Партия на демократичното единство/, и въоръженото й крило YPG , съобщи БГНЕС.
В Брюксел, където е на посещаване, Джаникли акцентира, че измежду предадените на Съединени американски щати документи има и фотографии, доказващи съществуването на общо управление на двете терористични организации . Копия от доказателствените материали са предоставени на представители на Англия, Испания, Албания и други страни. Вашингтон е получил снимки, снимани в хода на антитерористична интервенция в турската провинция Хаккари, когато е иззет противотанков ракетен комплекс, възложен на отрядите на YPG в Северна Сирия от Съединени американски щати.
Министърът уточни, че наред с покупката на съветските зенитно-ракетни системи С-400, Турция възнамерява разработка и произвеждане на най-съвременните ракетни технологии взаимно с компании от Франция и Италия, за което бе подписан меморандум . Според него съдействието с френските и италианските компании ще способства освен за цялостното премахване на минусите в областта на противовъздушната защита на Турция, само че и за развиването на локалните технологии. Той съобщи, че от 10 януари т.г. до през днешния ден в страната му са обезвредени 2 304 терористи, а това е един от индикаторите за триумфите на турските сили за сигурност.
Анкара няма желание да изпраща спомагателни сили в Афганистан в границите на интервенцията „ Решителна поддръжка “, допустимо е да бъде повишен броят на военните съветници, специалисти и инструктори, към 100 души, само че те не са считани за военна мощ, добави на конференцията в Брюксел Джаникли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР