Министърът на отбраната на Саудитска Арабия Халид ибн Салман обяви

...
Министърът на отбраната на Саудитска Арабия Халид ибн Салман обяви
Коментари Харесай

Брайтбарт: Саудитска Арабия бяга от САЩ като чумави

Министърът на защитата на Саудитска Арабия Халид ибн Салман разгласи в " Туитър " съглашението с Русия, като съобщи, че това ще помогне за развиването на военното съдействие сред двете страни. Условията на договорката не бяха конкретизирани , коментъра " Брайтбарт ".

Русия е вторият по величина експортьор на оръжие в света след Съединени американски щати, а Саудитска Арабия е главният покупател. Исторически Съединени американски щати са били главен снабдител на оръжия за саудитската монархия. Бившият президент Доналд Тръмп, пробвайки се да укрепи режима против Иран, макар упреците на конгреса. Президентът Джо Байдън обаче промени курса и спря продажбата на оръжия за Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, напомня американското издание.

" Разширяването на Кремъл в района не се лимитира единствено до Арабския полуостров. На западния бряг на Червено море Москва построява огромна военноморска база покрай Порт Судан - евентуално може да има основани нуклеарни кораби. Това щ е бъде втората база на съветския флот отвън някогашния Съветски съюз, след сирийския Тартус ", написа " Брайтбрат ".
 Съединени американски щати се ангажираха да оказват помощ на Саудитска Арабия да отбрани границите си
Съединени американски щати се ангажираха да оказват помощ на Саудитска Арабия да отбрани границите си

Ключов съдружник за Белия дом в района

" Русия разтяга мускулите си в прилежащия на Афганистан Таджикистан ", продължава " Брайтбарт ". Като член на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ), Душанбе изиска от Русия помощ за ограничение на заканите и разрешаване на проблемите с бежанците след идването на власт на талибаните.

" Москва даже се готви да признае държавното управление на талибаните - макар че талибаните се считат за терористична организация в Русия - и да укрепи връзките с новия режим . В същото време тя е изправена пред конкуренция за въздействие с Китай, който също се стреми да разшири вложенията си в страната ", обобщава изданието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР