Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер пристигна в Багдад,

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер пристигна в Багдад,
Коментари Харесай

Еспер е в Багдад, обсъжда американските войски, придвижвани от Сирия към Ирак

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер дойде в Багдад , след безпорядък по границата сред Турция и Сирия, а иракските водачи са обезпокоени от известия, че Съединени американски щати може да желаят да усилят броя на войските , основани в Ирак, най-малко краткотрайно, оповестява АП.

Срещите на Еспер в иракското министерство на защитата са ден, откакто иракските военни обявиха, че американските войски, напускащи Североизточна Сирия, нямат позволение да останат в Ирак .

Изявлението на Ирак наподобява опонира на Еспер , който сподели, че всички американски войски, които напущат Сирия, ще отидат в Западен Ирак и че военните ще продължат да организират интервенции против ДАЕШ.

По-късно той добави, че войските ще бъдат там краткотрайно, до момента в който съумеят да се приберат вкъщи, само че не е избран период .

Еспер разяснява през днешния ден, че Съединени американски щати не възнамеряват да оставят тези войски в Ирак " краткотрайно " и че възнамерява да беседва с иракските водачи по въпроса .
 Ирак не желае американски войски на своя територия
Ирак не желае американски войски на своя територия

Командването на иракската войска им позволява директно прекосяване

Еспер съобщи, че войските, влизащи в Ирак, ще имат две задачи , една за подкрепяне на отбраната на Ирак против възобновление на ДАЕШ и друга за наблюдаване и осъществяване на задача за битка с ДАЕШ.

В момента Съединени американски щати разполагат с над 5000 американски сили в Ирак , според съглашение сред двете страни. Съединени американски щати изтегли войските си от Ирак през 2011 година, когато бойните интервенции там завършиха, само че те влязоха още веднъж, откакто ДАЕШ стартира да завладява огромни елементи на страната през 2014 година.

Броят на американските сили в Ирак остава дребен заради политическата сензитивност в страната, след годините, в които някои иракчани считат за американска окупация по време на войната, която стартира през 2003 година

Иракските водачи може да се съгласят, само че се тормозят, че жителите няма да харесат наличието на Съединени американски щати .
 Русия упрекна Съединени американски щати в изменничество по отношение на кюрдите в Сирия
Русия упрекна Съединени американски щати в изменничество по отношение на кюрдите в Сирия

Години били техен съдружник, а в този момент ги изоставили на милостта на Турция

Американските войски в Сирия се бориха пет години дружно с ръководените от кюрдски сили в североизточната част на Сирия и съумяха да смъкват ръководството на бойците от ДАЕШ - с цената на живота на хиляди кюрдски бойци.

Съгласно новото съглашение огромна част от тази територия ще бъде предадена на американските противници .

Най-големите спечелили са Турция и Русия . Турция ще получи надзор върху областите на сирийската граница, завладяни при нашествието си, до момента в който турските, съветските и сирийските държавни сили ще управляват останалата част от граничния район.

Бившите американски съдружници на Съединени американски щати, кюрдските бойци, се надяват Москва и Дамаск да запазят част от сирийската кюрдска автономност в района .
 Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия
Столтенберг приветства решенията на Турция и Съединени американски щати за Сирия, не прави оценка тези с Русия

НАТО разисква хибридни закани и отбрана на цивилен далекосъобщения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР