Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Съединените

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Съединените
Коментари Харесай

Пентагона: Не сме изоставили кюрдите

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че Съединените щати не са отдръпнали поддръжката си за Сирийските демократични сили и съответно за военните подразделения на кюрдите в северната част на Сирия. По думите му, взаимоотношението с тях продължава, съобщи радио " Свободна Европа ".

" Ние не сме изоставили кюрдите. Никой не е давал зелена светлина на интервенцията на Турция ", уточни Еспър по време на конференция в Пентагона.

През последните дни президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп стана обект на лавина от рецензии поради неочакваното си решение да предислоцира 50 американски военни, които се намираха в следената от кюрдите зона в Сирия край границата с Турция. Те правиха взаимно наблюдаване с кюрдските сили.Първоначалните известия гласяха, че става дума за евакуиране на американците от северната част на Сирия. Това породи остри реакции както измежду демократите, по този начин и измежду републиканците.

" Ние сме извънредно разочаровани и сме срещу решението на Турция да предприеме независимо военно навлизане в северната част на Сирия. Тази интервенция заплашва нашите сътрудници и ще докара до по-нататъшна дестабилизация на района. " - разяснява Еспър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР