Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър одобри пренасочване на

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър одобри пренасочване на
Коментари Харесай

Пентагонът пренасочи 3,6 млрд. долара към граничната стена на Тръмп

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър утвърди пренасочване на 3,6 милиарда $ от бюджета за военно строителство към построяването на 280 км от стената, поискана от президента Доналд Тръмп на границата с Мексико, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Пренасочените 3,6 милиарда $ са били предопределени за 127 плана за строителство и рационализация от бюджета на министерството на защитата за 2019 година Служители на министерството не прецизираха кои планове са наранени, само че това ще се разбере през днешния ден, когато бъдат известени членове на Конгреса, показва АП.

Тръмп разгласи национално изключително състояние, с цел да може построяването на стената да се финансира от федералния бюджет, откакто Конгресът отпусна дребна част от поисканите от президента 5,7 милиарда $ за градеж на стената, напомня Българска телеграфна агенция. Предвидените за градеж браншове от стената са в щатите Аризона, Калифорния и Тексас.

Сред плановете, чийто бюджет е орязан, е градеж на постройка в влиятелната военна академия Уест Пойнт, съобщи водачът на демократите в Сената Чък Шумър. " Това е плесница за въоръжените сили, които служат на нашата страна. Президентът Доналд Тръмп е подготвен да канибализира пари от бюджета за защита, с цел да задоволи егото си и за стена, която даде обещание да бъде платена от Мексико ", написа в Туитър Чък Шумър, представен от Франс прес
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР