Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че турското

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че турското
Коментари Харесай

САЩ: След турското нахлуване в Сирия са освободени голям брой опасни затворници от Ислямска държава

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър сподели, че турското навлизане в североизточна Сирия е довело до освобождение на рискови пандизчии от Ислямска страна и до огромен брой жертви, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Въпреки несъгласието и многократните предизвестия от Съединени американски щати и интернационалната общественост, турският президент Ердоган заповяда едностранно навлизане в северна Сирия, което докара до доста жертви, бежанци, опустошения, неустановеност и растяща опасност за американските военни ", съобщи Еспър в декларация.

"Това недопустимо навлизане подкопа сполучливата многонационална задача "Поражение за ИД " в Сирия и вследствие на него бяха освободени огромен брой рискови пандизчии от ИД. Ще отида в НАТО в Брюксел идната седмица и считам да упорствам пред другите ни съдружници от НАТО да предприемем групови и самостоятелни дипломатически и стопански ограничения в отговор на тези ненужни дейности на Турция ", добави министърът на защитата на Съединени американски щати.

Той назова безотговорна политиката на Турция и публично удостовери, че Пентагонът е подхванал едностраннно евакуиране от североизточна Сирия по разпореждане на президента Доналд Тръмп.

"Едностранната интервенция на Турция е ненужна и недомислена. Президентът Ердоган е напълно виновен за последствията - възможни военни закононарушения и разрастваща се филантропична рецесия ", добави Еспър и сподели, че двустранните връзки са се влошили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР