Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се среща с

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин се среща с
Коментари Харесай

Пентагонът действа, за да догони Русия и Китай при хиперзвуковите оръжия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин се среща с ръководителите на редица компании с съществена цел да бъдат разисквани методите за ускорение на създаването на хиперзвукови оръжия. Срещата е планувана за 3 февруари. Това заяви авторитетната американска медия Politico, написа БГНЕС.

" Пентагонът желае да форсира работата по своята стратегия за хиперзвукови оръжия, с цел да бъде в крайник с Русия и Китай ", споделят източници на Politico.
Китай тества ново хиперзвуково галактическо оръжие
Китай реализира забележителен прогрес в региона на галактическите оръжия през август, когато скрито тества усъвършенствана хиперзвукова раке...
Прочети повече
На 3 февруари Остин възнамерява да се срещне с изпълнителните шефове на към дузина отбранителни компании, с цел да очертае способи за решение на казуса. На срещата ще участват първият заместител на Остин Катлийн Хикс, както и заместник-шефът на Пентагона Хайди Шу, която дава отговор за въпросите, свързани с научноизследователската и развойната активност.

Както се отбелязва в обявата, Пентагонът счита, че Русия и Китай изпреварват Съединени американски щати в това отношение.

Американски военачалник: Китай работи най-бързо за разработка на хиперзвукови оръжия

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР