Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин проведе разговор с

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин проведе разговор с
Коментари Харесай

Остин призова Русия незабавно да прекрати войната в Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин организира диалог с съветския министър на защитата Сергей Шойгу в петък, в който прикани за неотложно преустановяване на огъня в Украйна и акцентира значимостта на поддържането на информационни линии, оповестяват Пентагонът и " Ройтерс ".

Това е първият път, когато Остин беседва с Шойгу от 18 февруари , сподели представителят на Пентагона Джон Кърби в изказване.

Кърби също по този начин означи, че министърът на защитата на Съединени американски щати е подчертал значимостта на поддържането на постоянни информационни линии сред двете страни .

По-рано Остин в телефонен диалог с украинския си сътрудник Алексей Резников акцентира уговорката на Вашингтон да " укрепи потенциала на Украйна да се опълчи на съветската експанзия ".

С този диалог приключва нескончаем интервал, през който висшите военни водачи на Русия неведнъж отказваха да беседват с американските си сътрудници, оповестява СиЕнЕн.

На 24 март прессекретарят на Пентагона Джон Кърби сподели, че Остин и ръководителят на обединените шеф щабове ген. Марк Мили " са търсили и не престават да търсят " телефонни диалози с Шойгу и военачалник Валери Герасимов, само че руснаците " до момента отхвърлят да се ангажират. "

След диалога сред Остин и Шойгу, Мили също се чака да се свърже с съветския си сътрудник , с цел да види дали е допустимо да насрочи диалог , споделя чиновник на защитата пред СиЕнЕн, само че сега няма очакван диалог по график.

Двамата не са разговаряли от 11 февруари, една седмица преди последния диалог сред Остин и Шойгу.

Най-малко 3573 цивилни са убити и 3816 други са ранени по време на съветската война , която стартира на 24 февруари, съгласно оценки на Организация на обединените нации, само че същинският брой на жертвите е евентуално доста по-висок.

Повече от 6 милиона души са избягали в други страни , като към 7,7 милиона души са вътрешно разселени, съгласно Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
 Съединени американски щати нащрек за съветски нуклеарни оръжия, в случай че Путин реши да ги употребява
Съединени американски щати нащрек за съветски нуклеарни оръжия, в случай че Путин реши да ги употребява

Лойд Остин: Русия не желае спор с НАТО, това доста бързо ще ескалира в борба, която никой не желае да вижда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР