Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Тел

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Тел
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ пристигна в Израел

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дойде в Тел Авив през днешния ден, с цел да се срещне с високопоставени водачи на държавното управление на страната и да види персонално някои от американските оръжия, които Вашингтон бързо достави в Израел през първата седмица на войната против терористичната формация „ Хамас “, съобщи Асошиейтед прес.

Остин е вторият почитан американски представител, който посещава Израел в границите на два дни. Той дойде в страната от Брюксел, където взе участие в среща на министрите на защитата от НАТО, а през вчерашния ден в района дойде и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Блинкън е на обиколка в Близкия изток в опит да предотврати разширението на спора в района.

Очаква се Остин да се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, министъра на защитата Йоав Галант и с израелския военновременен кабинет. Служители на американското министерство на защитата, които пътуват с Остин, споделиха, че той желае да подчертае непоколебимата американска поддръжка за народа на Израел и че Съединени американски щати са ангажирани да подсигуряват, че Израел разполага с всичко, от което се нуждае, с цел да се пази.

Високопоставен чиновник на американското министерство на защитата сподели, че Съединени американски щати към този момент са дали на Израел бомби с дребен диаметър, както и ракети за системата „ Железен купол “ и че ще бъдат доставени още от тях. Очаква се други муниции да дойдат през днешния ден, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР