Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Берлин,

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин пристигна в Берлин,
Коментари Харесай

Военните министри на САЩ и Германия обсъждат изпращането на танкове „Леопард“ за Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дойде в Берлин, с цел да се срещне с новия си немски сътрудник Борис Писториус. 

Досегашният министър на вътрешните работи на Долна Саксония встъпи публично в служба през днешния ден, откакто по-рано Кристине Ламбрехт подаде оставка след серия от рецензии. 

 
Заклевам се, че ще посветя силите си на благополучието на немския народ, ще увелича изгодите, ще предотвратя вредите в негово име, ще подкрепям и пазя конституционния закон и законите на немското държавно управление. 
Борис Писториус, министър на защитата на Германия

Писториус поема поста на фона на дебата дали Германия ще изпрати по-модерни бойни танкове „ Леопард “ на Украйна или най-малко ще позволи на трети страни да го създадат.

Кой и какво е подготвен да изпрати на Украйна - ще бъде и главната тематиката на утрешната среща, която ще събере представители от към 50 страни във формата “Рамщайн ” в Германия. 

Ще участва и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който по-рано в Давос съобщи, че единственият път към договаряне на мир е поддръжка за Украйна. 

 
Оръжията са пътят към мира и това може да звучи като абсурд, само че единственият метод да реализираме съглашение посредством договаряния е да убедим съветския президент Владимир Путин, че той няма да завоюва на бойното поле.
Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО 

В Давос немският канцлер Олаф Шолц акцентира поддръжката на страната му за Украйна, само че без да загатва танковете немско произвеждане „ Леопард “. 

Съобщава се, че Шолц ще разреши те да стигнат до Украйна, единствено в случай че Съединени американски щати се съгласят на собствен ред да изпратят своите танкове на Киев. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР