Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин окачестви като окуражаващи

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин окачестви като окуражаващи
Коментари Харесай

Лойд Остин: успехите в Херсон и Харков са много окуражаващи - Свят

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин окачестви като " окуражаващи " известията за напредъка на Украйна в нейната контраатака против съветските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Сега виждаме триумфи в Херсон, виждаме и някои триумфи в Харков и това е доста, доста окуражаващо ", сподели той през днешния ден по време на посещаване в Прага. На въпрос за какво Съединени американски щати не са доставили на Украйна ракети с по-голям обсег от този на системите " Хаймарс " той даде колеблив отговор: " Оставаме ангажирани и подсигуряваме да им даваме от каквото се нуждаят, с цел да имат триумф ".

Посещението на Остин в чешката столица е отдадено на засиленото военно съдействие сред Чехия и Съединени американски щати. След срещата си с чешкия министър на защитата Яна Чернохова той сподели, че двете страни ще сключат " допустимо най-скоро " съответното съглашение.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи в Брюксел, че Вашингтон желае да сложи Украйна в мощна дипломатическа преговорна позиция на фона на нейната контраатака против Русия. " В този миг не виждаме признаци от страна на Русия, че е подготвена да търси такава дипломация. Но в случай че и когато това време пристигна, Украйна би трябвало да бъде във допустимо най-силна позиция ", сподели той след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Блинкен също похвали украинската атака и териториалните придобивки на юг и изток и сподели, че тя е демонстрация на " действителен прогрес ", макар че това са към момента първите дни на контраофанзивата. По думите му " Украйна работи по доста внимателен метод със стабилен проект ", като употребява " ресурсите, които мнозина от нас осигуряваме ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР