Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин направи изненадващо посещение

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин направи изненадващо посещение
Коментари Харесай

Шефът на отбраната на САЩ посещава Киев, обявява пакет от военна помощ от 100 милиона долара

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин направи изненадващо посещаване в Киев, където разкри нов пакет от военна помощ за Украйна на стойност 100 милиона $.

Остин, при първото си пътешестване до Киев от април 2022 година, се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, както и с министъра на защитата Рустем Умеров и главнокомандващия военачалник Валерий Залужний в понеделник и даде обещание дълготрайната поддръжка на Съединените щати.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Руско-украинска война: Списък с основни събития, ден 636 Зеленски уволнява военния медицински шеф на Украйна, упорства за промяна на система Посредничеството сред Катар и Организация на обединените нации връща осиротели украински младежи вкъщи след тестването на Русия Украйна споделя, че Русия е подхванала нови офанзиви с дронове против три района завършек на списъка

„ Посланието, което ви нося през днешния ден, господин президент, е, че Съединените американски щати са с вас. Ще останем с вас за дълго време “, сподели Остин на Зеленски.

Остин сподели, че напъните на Украйна да победи съветските сили „ има значение за останалия свят “ и че поддръжката на Съединени американски щати ще продължи „ в дълготраен проект “.

Новият пакет за помощ включва противотанкови оръжия, средства за противовъздушна защита и спомагателна артилерийска ракетна система с висока подвижност (HIMARS).

Зеленски сподели на Остин, че визитата му е „ доста значим сигнал “ за Украйна.

„ Разчитаме на вашата поддръжка “, сподели украинският президент.

Откакто Русия стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година, Съединени американски щати предоставиха повече от 44 милиарда $ – и съдружниците им спомагателни 35 милиарда $ – в поддръжка на сигурността, която варира от милиони патрони до системи за противовъздушна защита, напреднали европейски и Американски бойни танкове и най-после обещания за изтребители F-16.

Но има опасения, че съюзническата поддръжка понижава на фона на опустошителната война сред Израел и Газа и хипотетичната липса на прогрес в украинската контранастъпление, почнало през юни.

Боевете са затънали в източната част на страната към разрушени градове като Бахмут и Адвиидка, макар че Украйна неотдавна регистрира прочут триумф в южната област Херсон, където е открила плацдарм на източния бряг на река Днепър, и в Черно море.

С настъпването на студеното време обаче ще стане по-трудно и за двете страни да реализират огромни облаги заради изискванията на земята.

„ Мисля, че са готови за борба през зимата “, сподели Остин пред кореспонденти след срещите си, добавяйки, че се чака Русия да бъде „ още по-агресивна “.

Миналата година Москва безмилостно нападна енергийната инфраструктура на Украйна и електрическата мрежа, оставяйки милиони украинци на студено и мрачно във време, когато температурите постоянно са под нулата.

Фред Каган, старши непрекъснат академик в American Enterprise Institute, сподели, че би било неточност да се мисли, че има време за изчакване.

„ Ако спрем да предоставяме помощ на Украйна, това не значи, че безизходицата продължава. Помощта в действителност е от значително значение, с цел да се попречи на руснаците да стартират още веднъж да маневрират по способи, които могат да им разрешат да победят Украйна “, сподели Кейгън пред организация Асошиейтед прес. „ Така че цената на прекъсването на помощта е, че Русия печели, Украйна губи и НАТО губи. “

Посещението на Остин идва на фона на възходящо разделяне по отношение на помощта за Украйна в Конгреса на Съединени американски щати. Някои законодатели желаят да трансфорат поддръжката за Израел в приоритет, макар че чиновници на защитата на Съединени американски щати акцентират, че Вашингтон може да поддържа и двата съдружника по едно и също време, до момента в който дребна, само че гласовита група републиканци се опълчват на изпращането на повече помощ за Украйна, заявявайки, че парите на данъкоплатците би трябвало да се изразходват вкъщи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР