Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза днес, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза днес, че
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона: Над 25 хил. жени и деца са убити от Израел в ивицата Газа

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели през днешния ден, че над 25 хил. жени и деца са убити от Израел от 7 октомври насам, съобщи Ройтерс. Началникът на Пентагона добави, че Израел е кадърен и е длъжен да направи повече, с цел да защищити цивилните в анклава.

Остин бе запитан по време на чуване в Конгреса на Съединени американски щати какъв брой палестински дами и деца са убити от израелските сили, при което той отговори, че " броят е над 25 хиляди ". Американският боен министър добави, че на Израел са били доставени повече от 21 хил. боеприпаса с тъкмо ориентиране от началото на войната в линията Газа.

На 7 октомври 2023 година радикалното палестинско придвижване " Хамас " атакува изненадващо южната част на територията на Израел, като по израелски данни бойците на групировката са умъртвили към 1200 души и са отвели в Газа към 250 заложници.

Жертвите на ответните израелски удари до момента в линията Газа според информацията на здравното министерство на придвижването " Хамас ", контролиращо анклава. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР