Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис заяви, че транссексуалните

...
Министърът на отбраната на САЩ Джим Матис заяви, че транссексуалните
Коментари Харесай

Транссексуалните войници в САЩ засега остават в армията

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис съобщи, че транссексуалните бойци към този момент остават в армията, до момента в който бъде напълно изследван резултатът от заповедта на президента Доналд Тръмп за тяхното премахване.
Държавният глава изненада водачите на Пентагона през юли, като разгласи посредством Twitter възбраната за трансексуалните хора в армията, отменяйки проекта на своя предходник Барак Обама те да бъдат намерено назначавани.Според Тръмп, консолидираното им би довело до " големи медицински и обществени разноски ". Той подписа възбраната, която би трябвало да влезе в действие от 23 март 2018 година
Новата американска администрация към този момент е изправена пред правосъдни каузи от трансексуални чиновници и групи, а в понеделник Американският съюз за цивилен свободи също подаде иск в интерес на няколко транссексуални бойци, оспорвайки заповедта на президента.
Матис също наподобява внимателен за осъществяването на заповедта. Той сподели, че министерството ще сътвори група от специалисти и ще създаде проект за внедряване, концентриран върху " най-хубавото за военната успеваемост ".
Дотогава съществуващата политика няма да се промени. В момента, съгласно разнообразни оценки, в армията на Съединени американски щати служат до 15 000 транссексуални бойци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР