Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис прикани днес ръководителите

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис прикани днес ръководителите
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона прикани Пакистан да удвои усилията си в борбата срещу тероризма

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис прикани през днешния ден ръководителите на Пакистан да удвоят напъните си в преследването на бунтовници и терористи, настоящи необезпокоявано на пакистанска територия, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на известие на Пентагона.

По време на пребиваването си в Пакистан Матис не направи изказвания пред кореспонденти. В известието на министерството на защитата на Съединени американски щати се споделя, че на срещите със своите домакини той е разискал мирния развой в района и е удостоверил, че "Пакистан би трябвало да удвои напъните си да се опълчи на въоръжени лица и терористи, настоящи в страната ".

В изказване на канцеларията на пакистанския министър председател Шахид Хакан Абаси се оповестява, че Абаси е приказвал за последните антитерористични интервенция на пакистанските сили за сигурност и е заречен Пакистан "да продължи да прави разследващо обезпечени интервенции из цялата страна ". Освен това пакистанският водач е оценил високо "решимостта на Съединени американски щати да не разрешават потреблението на афганистанска територия против Пакистан ", се споделя в общото официално съобщение.

В него се споделя, че двете страни желаят да продължат съдействието си, и че Пакистан играе значима роля в битката за мир в Афганистан.

Преди срещата си с шефа на Пентагона Абаси заявява, че страната му взе участие във войната против тероризма и има общи цели със Съединени американски щати в тази тенденция. Преди да дойде в Исламабад, Матис сподели пред съпътстващите го публицисти, че желае да работи с пакистанците за справяне с общите проблеми. Той добави, че Вашингтон желае прагматични връзки с Исламабад, които да задълбочат съдействието.

Матис се срещна и с началник-щаба на армията Камар Джавед Баджуа, високопоставени пакистански представители и с посланика на Съединени американски щати Дейвид Хейл.

Миналата седмица военачалник Джон Никълсън, командващ силите на Съединени американски щати в Афганистан, сподели, че няма смяна в поддръжката, която Пакистан оказва на въоръжените групировки. По думите му пакистански водачи са идвали в Кабул за среща с афганистанския президент Ашраф Гани и обрисували "някои стъпки ", които щели да подхващат. "Още не сме видели тези стъпки в деяние ", сподели тогава Никълсън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР