Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини руския президент

...
Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис обвини руския президент
Коментари Харесай

Бясното куче: Путин иска да разруши НАТО

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис упрекна съветския президент Владимир Путин в опити да нападна западната народна власт и да унищожи НАТО. Коментарът на Матис, прочут с прякора си Бясното куче, идва броени дни, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп непрестанно повтаряше своята теза, че Русия би трябвало да се върне в Г-7, откъдето беше изхвърлена през 2014 година поради анексирането на Крим.

„ За първи път от Втората международна война Русия е нация, която преначерта интернационалните граници и посредством мощ лиши земи от Украйна и Грузия, като в това време се е месила във вътрешните работи на своите съседи “, съобщи Матис, представен от международните осведомителни организации.

„ Путин има за цел да унищожи НАТО. Той желае да понижи въздействието на западната либерален модел и да подкопае американския морал и престиж “, сподели още Матис.

Шефът на Пентагона добави, че дейностите на Путин са по този начин премислени, че да са непосредствено предизвикателство към армията на Съединени американски щати. Но най-много да „ подкопае и компрометира нашата религия в нашите идеали “, безапелационен е Матис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР