Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин положи днес венци

...
Министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин положи днес венци
Коментари Харесай

Сърбия не може да прости бомбардировките на НАТО

Министърът на защитата на Сърбия Александър Вулин постави през днешния ден венци на паметника пред болничното заведение "Драгиша Мишович " в памет на починала гвардейска бригада и пациенти в този обект по време на бомбардировките на НАТО против СРЮгославия, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Днес се навършват 19 години от началото на военната интервенция на НАТО срещу СРЮгославия. Като основна причина за интервенцията, траяла 78 дни, управлението на НАТО уточни предотвратяването на геноцида на албанското население в Косово.

Агресията на НАТО против Сърбия е ужасно закононарушение, закононарушение, за което никой не е осъден, закононарушение против свободен, върховен народ, който със своята история и своя живот не е заслужил толкоз ужасно закононарушение. Не можем да забравим, не можем да извиним, съобщи Вулин след церемонията по отдаване на респект на починалите.

Министърът сподели, че не знае дали водачът, който е бомбардирал болничното заведение, е осъден за това и евентуално не е, както и неговият пълководец, който му наредил да бомбардира болничното заведение, не е осъден за това.

По думите на Вулин, Сърбия 19 години след бомбардировките на НАТО към момента се възвръща от последствията, към момента обновява разрушеното, към момента се пробва да заличи раните, към момента се пробва да не помни, само че не може да не помни и не може да елементарни

Голямото болшинство от сръбските жители (84 процента) не поддържат участието на Сърбия в НАТО, две трети (66 процента) имат вяра, че бомбардировките на СРЮгославия е можело да бъдат избегнати, а по-голямата част виждат политиката на Слободан Милошевич като причина за бомбардировките. Това сочи анкета на Института по европейски въпроси.

В изследването, включващо въпроси за аргументите за бомбардировките, съдействието на Сърбия с алианса и приемането на опрощение от военния съюз, участваха 1203 жители в интервала от 16 до 20 март тази година.

Извинение от НАТО не биха приели 2% от интервюираните, до момента в който 1/3, най-вече младежи, биха го приели. Според 68% Сърбия не може да има изгода от вероятно участие в НАТО.

Институтът по европейски въпроси отбелязва, че 19 години след бомбардировките към момента не е одобрена отговорността на политическите елити за политиката през деветдесетте години, а държавните институции не са утвърдили даже приблизителния брой на жертвите на бомбардировките.

Позовавайки се на данни на Фонда за филантропично право, Институтът по европейски въпроси показва, че в бомбардировките на НАТО против СРЮгославия са били убити общо 758 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР