Министърът на отбраната на Република България Атанас Запрянов ще участва

...
Министърът на отбраната на Република България Атанас Запрянов ще участва
Коментари Харесай

Запрянов на срещата на министрите на отбраната от страните-членки на НАТО в Брюксел

Министърът на защитата на Република България Атанас Запрянов ще взе участие в среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, която ще се организира на 13 и 14 юни в Брюксел, Кралство Белгия, оповестиха от МО.

Форумът ще даде опция за разискване на най-важните решения в подтекста на подготовката на идната Среща на върха във Вашингтон, Съединени американски щати, през юли, свързани главно с увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса и поддръжката за Украйна.

В рамките на срещата ще бъдат прегледани също и редица основни въпроси от дневния ред на НАТО като осъществяването на новия ангажимент за вложения в защитата (DIP), повишението на индустриалния защитителен потенциал и обезпечаването на нужните запаси за Алианса.

В рамките на срещата на министрите на защитата ще се организира работно съвещание на Съвета НАТО - Украйна на равнище министри на защитата, на което ще бъдат разисквани дълготрайната политическа и практическа поддръжка за Украйна. Участниците в срещата ще получат настояща информация за обстановката на бойното поле и настоящите и бъдещи потребности на страната.

На 13 юни министърът на защитата ще взе участие в постоянна среща на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР