Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак потвърди, че първите

...
Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак потвърди, че първите
Коментари Харесай

Полският министър на отбраната: Първите танкове "Leopard" вече са в Украйна

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак удостовери, че първите танкове Leopard 2 към този момент са пристигнали в Украйна, оповестява вестник Wydarzenia, представен от Агенция Фокус.
 
Пояснява се, че съответното изказване министърът е направил в границите на съвещание на Съвета за национална сигурност, свикано от полския президент Анджей Дуда. " Първите полски танкове Leopard дойдоха в Украйна ", разгласи Блашчак.
 
Междувременно представителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер също съобщи, че първите танкове немско произвеждане към този момент са на украинска земя.
 
" Първите Leopard 2 от Полша отидоха при нашите съседи – в Украйна ". Днешното посещаване на министър-председателя Матеуш Моравецки е измеримо за сигурността на Украйна и Европа. В същото време правим спомагателни доставки и поръчки за полската войска. Грижим се сигурността на Полша ", написа Мюлер в Twitter.
 
Полша ще изпрати на Украйна първите танкове Leopard 2 от общо 14 обещани в границите на деня, заяви по-рано Bloomberg.
 
Източник на организацията разкри, че полският министър председател Матеуш Моравецки ще разгласи новината в границите на визитата си в Киев, където дойде по-рано по отношение на годишнината от началото на войната в Украйна.
 
На 25 януари немското държавно управление удостовери, че ще изпрати 14 танка Leopard 2 в Украйна и ще даде позволение на други страни за реекспорт на машините. Англия, Норвегия, Словакия, Съединени американски щати и Франция също оповестиха желанието си да дават на Киев танкове западно произвеждане. Киев чака да получи до 140 танка от 12 страни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР