Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс заяви пред

...
Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс заяви пред
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Русия плаща огромна цена за атаките в Донбас, няма достатъчно резерви за мащабна офанзива

Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс съобщи пред Би Би Си, че Обединеното кралство не е виждало съветско " скупчване на сили, които да пробият в огромна атака ", и означи, че в този момент руснаците се пробват да напреднат в Донбас на голяма цена. Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

По калкулации на Уолъс Русия може да е заела до 97% от армията си във войната в Украйна, само че бойната ѝ успеваемост е намаляла с 40%.
ISW не може да удостовери без значение оценките на Уолъс, само че забележката му, че Русия не разполага с задоволителна механизирана бойна мощност за пробив, подхожда на предходни оценки на специалисти от Института за проучване на войната. Според тях стандартната съветска войска би трябвало да претърпи доста възобновяване, преди да придобие тези качества, които да й разрешат да води ефикасна маневрена война.

Наблюденията на Уолъс също по този начин допускат, че Русия не разполага с неизползвани боеспособни запаси, които да й разрешат да извърши огромна атака, каквато е и оценката на Института за проучване на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР