Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в

...
Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет заяви, че в
Коментари Харесай

Израел с голям пробив в лечението на коронавируса

 Министърът на защитата на Израел Нафтали Бенет съобщи, че в Израелския биологичен институт е създадено вирусно антитяло.

Той разгласи, че е станал очевидец на " забележителен пробив ", осъществен от Израелския институт за биологични проучвания при създаването на антитяло против COVID-19. Изследователите са завършили етапа на разработка и са минали към патентоване и всеобщо произвеждане на евентуалното лекуване.

В секретното поделение на института са създали " антитяло, което нападна вируса по моноклонален метод и може да го обезврежда в телата от болните ", се споделя в прессъобщение на кабинета на министъра.

Институтът е бил в развой на патентоване на откритието, " а на идващия стадий откривателите ще се извърнат към интернационалните компании за произвеждане на антитялото в търговски мащаб ".

" Гордея се с личния състав на института за този страховит пробив. Тяхната досетливост и еврейският разум доведоха до това необикновено достижение ", съобщи Бенет. Не се прецизира дали към този момент са извършени тествания върху хора.

Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано в понеделник даде обещание 60 милиона $ по време на интернационалната донорска конференция за набиране на средства за взаимната битка против пандемията от ковид.

Изданието показва, че около100 проучвателен групи по света работят по откриването на ваксина против новия тип ковид, като към 10 от тях са в ранен етап на тествания върху хора или имат подготвеност да стартират такива. В момента няма по какъв начин да се планува, коя от имунизациите – в случай че бъде създадена такава, ще бъде безвредна и ефикасна, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР