Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет обяви, че в

...
Министърът на отбраната на Израел Нафтали Бенет обяви, че в
Коментари Харесай

Израел с пробив при разработването на антитяло срещу COVID-19

Министърът на защитата на Израел Нафтали Бенет разгласи, че в Израелския биологичен институт е създадено вирусно антитяло, заяви „ Таймс оф Израел “. Бенет заяви, че е станал очевидец на „ забележителен пробив “ в битката против COVID-19, осъществен от Израелския институт за биологични проучвания. По думите му учените са завършили етапа на разработка и са минали към патентоване и всеобщо произвеждане на евентуалното лекуване.

„ В секретното поделение на института са създали „ антитяло, което нападна вируса по моноклонален метод и може да го обезврежда в телата от болните “, се споделя в прессъобщение на кабинета на министъра.

Институтът е бил в развой на патентоване на откритието, „ а на идващия стадий откривателите ще се извърнат към интернационалните компании за произвеждане на антитялото в търговски мащаб “.

„ Гордея се с личния състав на института за този страховит пробив. Тяхната досетливост и еврейският разум доведоха до това необикновено достижение “, показва министър Бенет.

Той не прецизира дали към този момент са извършени тествания върху хора.

По-рано министър председателят Бенямин Нетаняху даде обещание 60 милиона $ по време на интернационалната донорска конференция за набиране на средства за взаимната битка против пандемията от ковид.

Около100 проучвателен групи по света работят по откриването на ваксина против новия тип ковид, напомня БГНЕС. 10 от тях са в ранен етап на тествания върху хора или имат подготвеност да стартират такива. В момента няма по какъв начин да се планува, коя от имунизациите – в случай че бъде създадена такава, ще бъде безвредна и ефикасна /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР