Министърът на отбраната на Иран бригаден генерал Амир Хатами увери,

...
Министърът на отбраната на Иран бригаден генерал Амир Хатами увери,
Коментари Харесай

Космическата ни програма няма военен аспект, категоричен Иран

Министърът на защитата на Иран бригаден военачалник Амир Хатами увери, че изстрелваните от страната спътници не са част от военната стратегия и не са свързани с тестването на ракети, оповестява иранската медия Mehr.

Коментирайки изказванията на Съединени американски щати, че Доналд Тръмп има тактика за образуване на коалиция за преустановяване на иранската ракетна стратегия, Хатами отговори, че въпросът за изстрелването на спътници и за употребяваната ракета не е обвързван с военната стратегия на страната.

По ракетния въпрос, неразрешено е производството и изстрелването на ракети с нуклеарен заряд, които не съществуват в Ислямска република Иран, добави той.

По думите му всички ирански ракети, които са значима част от защитата на страната, са с стандартни бойни глави. Генералът акцентира, че не се нуждаят от различен тип ракети, тъй като наличните са с огромна акуратност и американците сами се убедиха, когато беше ударена американската военна база " Айн ал Асад " в Ирак.

Ние също може да използваме спътник за военни цели, само че галактическата стратегия на страната няма боен аспект, макар че е безусловно право на иранската страна, сподели Хатами.

В неделя Иран се опита да изпрати спътника Zafar в орбита. Страната сполучливо изстреля ракетата притежател Simorgh, само че спътникът не доближи нужното ускоряване, с цел да навлезе в орбита. Властите оповестиха, че през юни друго копие на Zafar ще бъде изпратено в космоса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР