Министърът на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт подаде оставка след

...
Министърът на отбраната на Германия Кристин Ламбрехт подаде оставка след
Коментари Харесай

На фона на критики и гафове: Германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт подаде оставка

Министърът на защитата на Германия Кристин Ламбрехт подаде оставка след поредност от гафове и PR произшествия,съобщава Би Би Си. Решението идва в миг, когато Германия е под все по-засилващ се напън да утвърди увеличението на интернационалната военна поддръжка за Киев. Възникнаха неуместни въпроси и за боеспособността на немската войска, откакто няколко бойни машини на пехотата „ Пума ” бяха извадени от употреба по време на неотдавнашно военно обучение. Ламбрехт беше обект на отрицателни мнения поради изявлението си, че Германия поддържа Украйна, като изпраща 5000 военни каски.

Тя беше съществено подложена на критика, когато стана ясно, че е взела сина си на пътешестване с боен хеликоптер. „ Черешката на тортата ” се оказа видеото, което тя разгласява в навечерието на Нова година, в което

приказва за позитивните персонални срещи, на които се е радвала по време на войната в Украйна, до момента в който фойерверки избухваха към нея в Берлин.

В изказването за отдръпването си по поста  Ламбрехт написа, че „ месеците на медийно внимание към моята персона ” са попречили на провеждането на спор всъщност по отношение на военната политика и политиката за сигурност на Германия.

„ Ценената и доста потребна работа на бойците и на доста хора в моето министерство би трябвало да стои на напред във времето ”, споделя Ламбрехт.

За петък беше планувана среща с други министри на защитата от западните съдружници на Украйна в американската военна база в Рамщайн, с цел да обсъдят спомагателна поддръжка за Киев. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР