Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е запознал на място

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е запознал на място
Коментари Харесай

Технически проблем е довел до катастрофата с военния хеликоптер

Министърът на защитата Красимир Каракачанов се е срещнал на място с отчета за случая с бойния вертолет Ми-17. Катастрофата стана в региона на авиобаза Крумово. При разбиването на машината починаха двама водачи. В 24 авиобаза бяха още началникът на защитата ген. Андрей Боцев, заместник-командирът на Военновъздушни сили и някогашен пълководец въз основата бригаден военачалник Петьо Мирчев и шефът на работа "Военна полиция " бригаден военачалник Борислав Сертов.

Веднага е почнало следствие за аргументите на злополуката от страна на Военна полиция и Военна-окръжна прокуратура, само че съгласно него "най-вероятно става въпрос за техническа нередовност или най-малко по този начин наподобяват нещата ". Това удостовери и представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред Българска национална телевизия рано тази заран. "Вероятно се касае за механически проблем. Продължава следствието. Снощи беше осъществен оглед на място. За момента няма данни за човешка неточност. Проблемът е бил за към три секунди ", сподели Арнаудова.

Каракачанов отхвърли версията за пилотска неточност, защото по думите му "упражнението, което са изпълнявали не е било комплицирано и не е изисквало специфични маневри, които могат да доведат до неточност ".

Каракачанов сподели, че в министерството на защитата има процедура и фамилиите на починалите ще бъдат подкрепени, само че това, по думите му няма да върне загубата на околните им хора.

Красимир Каракачанов изрече съболезнования към фамилиите на починалите двама водачи - капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Състоянието на бордния механик на авариралия вертолет Ми-17 офицерски претендент Алексей Каменов е нормализирано. Той е признат за лекуване в Университетската болница в гр. Пловдив със счупвания, само че е контактен и няма заплаха за живота му.

Военният министър заяви, че това е бил четвъртият полет на машината за деня, като преди този момент с нея са летели други екипажи. Вертолетът е паднал от към 30 метра височина, което, по думите на министъра, не е дало никакъв късмет на водачите да оповестят за възможен проблем. Хеликоптерът е бил в редовност и е на въоръжение във Военновъздушни сили от октомври 1989 година, като през 2016 година е минал ремонт в "Терем " - София. Каракачанов добави, че и двамата водачи са с опит, единият е с към 500 часа, а другият - с към 600 часа нальот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР