Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е запознал на място

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се е запознал на място
Коментари Харесай

Технически ппроблем е най-вероятната причина за катастрофата с военния хеликоптер

Министърът на защитата Красимир Каракачанов се е срещнал на място с отчета за случая с бойния вертолет Ми-17, станал в региона на авиобаза Крумово, при който починаха двама водачи, заяви Българска телеграфна агенция. В 24 авиобаза бяха още началникът на защитата ген. Андрей Боцев, заместник-командирът на Военновъздушни сили и някогашен пълководец въз основата бригаден военачалник Петьо Мирчев и шефът на работа " Военна полиция " бригаден военачалник Борислав Сертов.

Красимир Каракачанов изрече съболезнования към фамилиите на починалите двама водачи - капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Състоянието на бордния механик на авариралия вертолет Ми-17
офицерски претендент Алексей Каменов е нормализирано. Той е признат за лекуване в Университетската болница в гр. Пловдив със счупвания, само че е контактен и няма заплаха за живота му.

Министърът заяви, че това е бил четвъртият полет на машината за деня, като преди този момент с нея са летели други екипажи. Вертолетът е паднал от към 30 метра височина, което, по думите на министъра, не е дало никакъв късмет на водачите да оповестят за възможен проблем. Хеликоптерът е бил в редовност и е на въоръжение във Военновъздушни сили от октомври 1989 година, като през 2016 година е минал ремонт в " Терем " - София. Каракачанов добави, че и двамата водачи са с опит, единият е с към 500 часа, а другият - с към 600 часа нальот.

Веднага е почнало следствие за аргументите на злополуката от страна на Военна полиция и Военна-окръжна прокуратура, само че съгласно него " най-вероятно става въпрос за техническа нередовност или най-малко по този начин наподобяват нещата ". Това удостовери и представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова пред Българска национална телевизия рано тази заран. " Вероятно се касае за механически проблем. Продължава следствието. Снощи беше осъществен оглед на място. За момента няма данни за човешка неточност. Проблемът е бил за към три секунди ", сподели Арнаудова.

Каракачанов отхвърли версията за пилотска неточност, защото по думите му " упражнението, което са изпълнявали не е било комплицирано и не е изисквало специфични маневри, които могат да доведат до неточност ".

Около 20,30 ч. нощес, при осъществяване на подготвителен полет по аварийно-спасителна работа, вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в региона на авиобаза Крумово. При случая починаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният механик, офицерски претендент Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури, само че в устойчиво положение.
Каракачанов сподели, че в МО има процедура и фамилиите на починалите ще бъдат подкрепени, само че това, по думите му няма да върне загубата на околните им хора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР