Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е ангажирал инспектората на ведомството

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов е ангажирал инспектората на ведомството
Коментари Харесай

И инспекторатът на военното министерство ще проверява решението за "Грипен"

Министърът на защитата Красимир Каракачанов е заел инспектората на ведомството в инспекция за обстоятелствата и решенията, взети за покупката на нов изтребител. Това разгласи самият той пред Би Ти Ви. Становището на вътрешната инспекция на министерството се чака до четвъртък.

Преди няколко дни ГЕРБ изиска парламентарна комисия да изследва събитията по състезанието.

Има три участника в съревнованието и от тях – " Грипен ", италианския " Еврофайтър " и Ф-16. Тъй като комисията на 29 март е излязла с предложение до Министерския съвет, признато от тогавашния Министерски съвет, то ние заварваме състояние, с което би трябвало да се съобразим ", изясни Каракачанов.

Парламентарната комисия ще откри по какъв начин Ф-16 е изнемощял от състезанието и какви са претекстовете. " Това са доста пари и данъкоплатеца се интересува по какъв начин ще се похарчат ", добави той.

Вицепремиерът уточни още, че решението на служебния кабинет не предопределя избора на аероплан, а дава опция настоящето държавното управление да стартира диалози с класираните двама от трима участници. " Това са 1.5 млрд на данъкоплатеца. Нищо не ме смущава мен, само че да не се смущава обществото. Въпреки че решението е взето от държавно управление във време без настоящ парламент ", посочи той. Има опция и в хода на диалозите параметри от офертите са се трансформират.

Като неточност той уточни, че Външното министерство е трябвало да осведоми участниците в състезанието за резултатите, само че не го е направило.

Каракачанов съобщи, че " Грипен " е нов аероплан и са предложили преференциални условия, а и водачите избират нов аероплан.

Смятам, че не трябва да разделяме типовете въоръжени сили, разгласи още Каракачанов. " Проблемите в сухопътните сили не са по-малки от флота или въздушните. Имат въоръжение на над 30 години ", сподели той.

Според него плановете за рационализация би трябвало да се движат дружно и по тази причина се предлага на Народното събрание да се разсрочат заплащанията за по-дълъг интервал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР