Министърът на отбраната Красимир Карачаканов има уверения от премиера и

...
Министърът на отбраната Красимир Карачаканов има уверения от премиера и
Коментари Харесай

Каракачанов: Премиерът и парламентът ще подкрепят доброволната военна служба

Министърът на защитата Красимир Карачаканов има уверения от премиера и от Народното събрание, че ще бъде подкрепено предлагането за въвеждане на доброволна военна работа.

Каракачанов взе участие в церемонията по изпращането на 35-ия боен контингент за присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна подкрепа” в Афганистан. Пред медиите той съобщи, че продължава да упорства за връщането на казармата, а въвеждането на доброволна военна работа би било първата стъпка в тази посока.

„ Смятам, че младежите в България би трябвало да имат военна подготовка. Това, което имам като увещание и от премиера, и от Народното събрание е, че ще поддържат първата стъпка в тази посока – това е въвеждането на доброволна служба”, разяснява Каракачанов.

По думите му младежите, които получат сходни познания и умения могат да служат непринудено. „ Това би довело до решение на казуса с недокомплекта, тъй като една част от тях може да харесат службата и да останат”, добави министърът.

„ Съществуването на една страна е скъпо наслаждение. За да има страна и да се охранява живота и здравето на хората, териториалната целокупност на България, би трябвало да има войска. Няма страна, която стопански да е просперирала и да няма армия”, добави още Каракачанов.

Той предлага да се вкара швейцарската система – образование на всички, по-кратко от шест месеца, само че по-късно да се влиза в запаса. По време на запаса да се опресняват знанията и подготовката.

Каракачанов добави, че страни като Швеция, Финландия и Норвегия връщат наборната военна работа, въпреки „ заканите към тях да са доста по-малко в сравнение с заканите към нас”. „ Значи те са по-глупави от нас ли или по този начин са решили да харчат пари? Просто мислят за сигурността си”, добавя министърът.

По мотив нарастването на заплащането в полицията, военният министър е безапелационен, че целият бранш „ Сигурност” – войска, полиция, служби за сигурност, би трябвало да бъдат в комплект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР