Министърът на отбраната Георги Панайотов не дойде на блиц-контрола на

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов не дойде на блиц-контрола на
Коментари Харесай

Министър Панайотов се разболя, не дойде на блиц-контрола в парламента

Министърът на защитата Георги Панайотов не пристигна на блиц-контрола на Комисията по защита заради здравословни аргументи. Това разгласи ръководителят на Комисията Атанас Зафиров при започване на днешното съвещание, оповестяват от "Фокус ".
Дневният ред предвиждаше военният министър Георги Панайотов да дава отговор на настоящи устни въпроси на членовете на комисията. В последна сметка Комисията по защита реши да продължи с разглеждането Доклада за положението на защитата и въоръжените сили на Република България през 2020 година, което беше втора точка в дневния ред на съвещанието. В работата на комисията по тази точка ще вземат присъединяване зам.-министрите на защитата Александър Петков и Пламен Йорданов, началникът на защитата адм. Емил Ефтимов и ген. Цанко Стойков, заместник-началник на защитата.
Отсъствието на министъра на защитата обаче провокира дискусия в комисията. Заместник-председателят на Комисията по защита Христо Гаджев от ГЕРБ изрази своето неодобрение от отсъствието на министър Панайотов. "Започвам да виждам една наклонност от страна на министъра - няколко пъти поред и на парламентарен надзор в зала, и в този момент внезапно внезапно си намира работа или нещо се случва ", сподели Гаджев. Той съобщи, че това се случва към този момент трета седмица. Христо Гаджев означи, че това е последното съвещание на комисията и финален действителен късмет на народните представители да зададат въпроси към министъра.
Отговори му ръководителят на Комисията по защита Атанас Зафиров. "Споделям вашата констатация и угриженост. Бях известен преди половин час от парламентарния секретар на защитата, че министърът е болен, т.е. към 9.00 ч. Предните седмици в действителност отсъстваше
министърът от страната. Извинителни са аргументите ", съобщи още Атанас Зафиров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР