Министърът на отбраната Драгомир Заков заяви на полигона в Црънча,

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков заяви на полигона в Црънча,
Коментари Харесай

Заков: Американски самолети се включват в охраната на българското небе

Министърът на защитата Драгомир Заков съобщи на полигона в Црънча, че по време на визитата си в Съединени американски щати е водил договаряния с Пентагона американски самолети да се включат в взаимната въздушна защита на България, заяви БНР.

" Проведохме диалози по опциите за " Air Policing " в България, по опцията да се обезпечат самолети сред МиГ-29 и Ф-16 Блок 70. Това са още предмет на диалози, бройки самолети, от кое място ще бъдат, по какъв начин ще бъде дефинирана цялата помощ, по какъв начин ние ще го създадем сами. Това са още детайли на диалог ".

Военният министър разяснява и новината, че два самолета МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево са били вдигнати по паника.

" Ние сме приели от Румъния, предали сме на Турция случая. Това, което нас ни тормози в тази ситуация, че сходни случаи не зачестяват, само че да кажа стават по този начин регулярни и това, което ние би трябвало да се опитваме да разберем дружно с нашите съдружници, е от кое място се появява това нещо, за какво се появява и има ли причина съответна да бъдат вдигани изтребители на страни членки на НАТО за сходни случаи. Очевидно става дума за подправени сигнали, само че ние сме длъжни да отреагираме, както и нашите съдружници по трасето на самолетите ".

Министър Заков съобщи още, че страната ни има военно-промишлени благоприятни условия, с цел да окаже техническа помощ на Украйна.

Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов следят през днешния ден заключителния стадий на многонационалното обучение „ Trojan Footprint 22 “ в учебно-тренировъчния комплекс „ Црънча “ край Пазарджик

Демонстрациите включват парашутни скокове от междинна и дребна височина, патрулни техники, задържане на автомобил и извършения по пукотевица с револвер и автомат. В учението ще вземат участие военни от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, от армиите на други натовски страни, както и сили на Министерството на вътрешните работи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР