Министърът на отбраната Драгомир Заков и негово превъзходителство Алехандро Поланко,

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков и негово превъзходителство Алехандро Поланко,
Коментари Харесай

Министър Заков проведе среща с посланика на Кралство Испания

Министърът на защитата Драгомир Заков и негово превъзходителство Алехандро Поланко, ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Испания у нас, разискаха през днешния ден, 4 април, двустранните връзки в региона на защитата.

„ Единството и солидарността на страните-членки на НАТО са от изключителна значимост за укрепването на сигурността в района “, подчертава министърът на защитата Драгомир Заков. Двамата подчертаха обичайно положителното съдействие и обрисуваха вероятностите за развиване на двустранния разговор в подтекста на идната среща на върха на НАТО в Мадрид, както и в границите на Европейския съюз. Министър Заков и Н. Пр. Алехандро Поланко разискаха и обстановката в Украйна, усложнената среда на сигурност и провокациите, пред които са изправени и двете страни.

Н. Пр. Алехандро Поланко изрази признателност към българските военновъздушни сили за гостоприемството и основаните положителни контакти през последните два месеца по време на осъществяването на задания от испанските военновъздушни сили и българските военновъздушни сили по взаимна защита на въздушното пространство на Република България.

Обсъдено бе съдействието в границите на профилираното интернационално ревю за отбранителна техника и услуги „ ХЕМУС 2022 – Отбрана, антитероризъм и сигурност ”, както и разширението на двустранните контакти в индустриалния бранш. „ Трябва да се запълнят софтуерните пропуски в границите на НАТО посредством развиване на промишлеността. Българският промишлен комплекс има опит и обичаи. Смятам, че би трябвало да ускорим съдействието в тази област “, акцентира министър Заков.

Срещата се състоя в Министерството на защитата. На нея участваха заместник-министърът на защитата Йордан Божилов и шефът на дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ бригаден военачалник Радостин Илиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР