Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в среща на

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще участва в среща на
Коментари Харесай

Димитър Стоянов ще вземе участие в среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще взе участие в среща на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, която ще се организира на 14-15 февруари 2023 година в Брюксел, оповестява от министерството.
Прочетете още
Форумът ще даде опция за дискутиране на напредъка по осъществяването на решенията от срещата на върха в Мадрид, както и за установяване на цели и съответни действия, свързани главно с усилването на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса в подтекста на подготовката на идната среща на върха във Вилнюс през юли т.г.

В рамките на срещата ще бъдат прегледани също основни въпроси от дневния ред на НАТО като дълготрайната акомодация на Алианса, справедливото шерване на тежестите и отговорностите и бъдещия ангажимент за вложения в защитата (DIP) след 2024 година Ще бъдат разисквани и ограничения за усилване на поддръжката на уязвимите от съветско въздействие страни-партньори - Босна и Херцеговина, Молдова и Грузия. На форума ще бъдат утвърдени „ Политически инструкции - 2023 “ за новия цикъл на отбранително обмисляне в Алианса.

По време на срещата ще се организира неофициална работна сесия с присъединяване на министрите на защитата на Финландия, Швеция и Украйна и висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политика за сигурност Жозеп Борел, фокусирана върху войната в Украйна и поддръжката за страната.

На 14 февруари, директно преди срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО, министър Стоянов ще взе участие в среща на Контактната група за Украйна. На нея ще участва и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР