Министърът на отбраната Бени Ганц днес заяви, че Израел няма

...
Министърът на отбраната Бени Ганц днес заяви, че Израел няма
Коментари Харесай

Израел няма да доставя оръжие на Украйна

Министърът на защитата Бени Ганц през днешния ден съобщи, че Израел няма да доставя оръжие на Украйна, дни откакто Москва предизвести да не се доставят израелски оръжия на Киев, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Политиката ни по отношение на Украйна няма да се промени. Ще продължим да поддържаме Запада и да стоим на негова страна, само че няма да доставяме никакви оръжейни системи на Украйна ", съобщи Ганц на брифинг за посланиците на Европейски Съюз, представен в изказване на кабинета му.

Той обаче удостовери уговорката на Израел да продължи да дава филантропична помощ на Украйна.

" Израел води политика на поддръжка за Украйна посредством филантропична помощ и доставка на жизненоважно отбранително съоръжение. Планирам да прегледам и одобря спомагателен пакет от помощи, както сме правили и в предишното ", добави Ганц.

В понеделник някогашният съветски президент и сегашен номер две в Съвета за сигурност Дмитрий Медведев предизвести Израел да не доставя оръжие на Украйна, като съобщи, че това ще " унищожи " връзките с Русия.

" Изглежда, че Израел се готви да достави оръжие на киевския режим. Това е доста неразумна стъпка. Това ще унищожи всички междудържавни връзки сред нашите страни ", съобщи той в профила си в Телеграм.

Израел предложи да помогне на украинците да разработят система за предизвестие при въздушни офанзиви, до момента в който Киев прикани да получи благоприятни условия за справяне с ирански безпилотни самолети, употребявани от Русия, съобщи Ройтерс.

Посланикът на Украйна изиска оръжейни системи, които смъкват безпилотните самолети, а министърът на защитата Бени Ганц съобщи, че Израел е твърдо решен да не доставя оръжия на Киев.

Въпреки че осъди съветското навлизане, Израел лимитира помощта си за Украйна до филантропична помощ, базирайки се на желанието за продължение на съдействието с Москва във връзка с опустошената от войната Сирия и да подсигурява благополучието на съветските евреи.

Във вторник Украйна ускори апелите си за израелска помощ, откакто заяви за голям брой съветски удари с потребление на ирански дронове камикадзе " Шахид-136 ". Иран отхвърля да доставя безпилотни самолети на Русия, а Кремъл не разяснява въпроса.

Във вторник Ройтерс заяви, че Иран също по този начин е заречен да достави на Русия ракети " земя-земя ".

Израел изиска от Украйна " да показа информация за своите потребности от системи за въздушна паника ", съобщи Ганц пред посланиците на Европейски Съюз. Тогава Израел би могъл да " спомага за създаването на животоспасяваща гражданска система за ранно предизвестие ".

Посланикът на Украйна Евгений Корничук съобщи пред Ройтерс, че въпросът за такава система " към този момент не е настоящ " и удостовери достоверността на писмото на посолството, което изтече в израелска медия, с искане за незабавно закупуване на " Железен купол ", " Барак-8 " и " Пейтриът ", " Давидова прашка " и " Ароу " от Израел.

Успоредно с прехващачите - създадени основно за отбрана от Иран или негови районни съдружници, Израел разполага с радар, която задейства сирени или сигнали по мобилни телефони, с цел да предизвести жителите да се укрият при изстрелване на ракети.

Подобни технологии за ранно предизвестие могат да бъдат препоръчани на Украйна, съобщи представител на израелското министерство на защитата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР