Министърът на околната среда на Франция обяви официално, че от

...
Министърът на околната среда на Франция обяви официално, че от
Коментари Харесай

Франция забранява дизеловите и бензиновите коли

Министърът на околната среда на Франция разгласи публично, че от 2040 година в страната ще бъде неразрешена продажбата на коли с дизелови и бензинови мотори. "Франция би трябвало да се трансформира в страната с най-зелена стопанска система ", акцентира министърът Никола Юло.

Юло не разясни дали ориста на колите с мотори с вътрешно горене ще бъде последвана и от хибридите, само че сподели, че всеки жител на Франция ще получи дотация от страната, с цел да може да размени своя остарял автомобил с ДВГ с нов. Министърът съобщи, че програмата ще натовари доста автомобилните производители, само че все пак ще бъде изпълнена.

Ще напомним, че от Volvo Cars публично оповестиха, че поетапно ще оборудват всичките си модели с електродвигатели. Електрификацията на колите Volvo ще стартира през 2019 година. Това решение, на процедура, е една от най-значимите крачки, що се отнася до всеобщите автомобилни производители.

Съвременните електрически автомобили започнаха да се създават през 80-те години на предишния век, само че през последните няколко години започнаха да стават относително всеобщи и известни. Въпреки това все още те заемат дребна част от световния авто пазар, което се дължи главно на по-високите им цени и ограничавания самостоятелен пробег. През предходната година продажбата на електрически автомобили в Европа, Сащ и Китай е малко над 1% на фона на общите продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР